ßßß

Sesja zakończona! 3 egzaminy poszły świetnie... 4.5, 4.5 i 5. Gorzej z tym ostatnim, wyniki dopiero w przyszłym tygodniu, ale czuję, że zawaliłam. No cóż we wrześniu się poprawi.Tymczasem pakuję manatki. Zastanawiam się co wziąć na lato do domu... tak, bo to już! WAKACJEJutro położę się spać u siebie.Razem z kumpelą pojechałyśmy na rynek Wielkopolski z zamiarem kupienia kilku ciekawych czekolad. Zakup został dokonany, ale przy okazji kupiła również szparagi... których nigdy nie jadłam.Wylądowały w trzech posiłkach... dwa zaprezentuje wam tutaj, jeden już dzisiaj. Trzecim była pizza ze szparagami.
Fusilli w kremowym sosie ze szparagamiporcja makaronu100g szynki drobiowej6 szparagów1 ząbek czosnku1 łyżeczka oliwy1/2 szklanki mleka1 łyżka mąki pełnoziarnistejszczypta gałki muszkatałowejpieprz/sólMakaron gotujemy al denteCzosnek rozgniatamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy obrane i pokrojone szparagi. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 15min. Mąkę mieszam z mlekiem i przyprawami. Szynkę kroję i dorzucam do szparagów. Po chwili zalewam sosem i dodaję makaron. Mieszam na wolnym ogniu do zgęstnienia.Smacznego