Wykonanie
Ulubione danie moich córek.

Składniki:
ciasto drożdżowe:25 g.
drożdży100 ml ciepłej
wody1
jajko50 ml
oleju1.5 szklanki
mąkiszczypta
soli i
czosnku granulowanegonadzienie:pół
piersi z kurczaka2 garście
mrożonej mieszanki chińskiejdomowy
ketchup lub
koncentrat pomidorowydodatkowo:
pomidor,
cebula,
sałata,
majoneztrochę
mąki,
carry, przypraw do obtoczenia
kurczakaDrożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać 2 łyżki
mąki, odczekać by trochę podrosło.Dodać
jajko,
olej,
sól i
czosnek granulowany, wsypać
mąkę, wrobić elastyczne ciasto(jak się lepi podsypać
mąkę), odstawić by wyrosło.Gdy ładnie wyrośnie, rozwałkować na prostokątny cienki placek, pokroić na prostokąty i posmarować
ketchupem.Złożyć na połowę widelcem dobrze przygnieść boczne brzegi, upiec na złoty kolor(ja za bardzo spiekłam i były bardzo chrupiące)
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, do woreczka
śniadaniowego wsypać trochę
mąki ,2 łyżki,dodać
przyprawy (u mnie
carry,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie), wrzucić pokrojonego
kurczaka i dobrze potrząsnąć by ładnie pokrył się naszą mieszanką.Wrzucić na rozgrzaną patelnię i obsmażyć. Po chwili dodać mieszankę chińską i dusić do miękkości.Jak będzie miękkie dodać łyżkę
ketchupu i wymieszać.

Jak nasze kieszonki są gotowe, nadziewamy je
kurczakiem z warzywami.
Pomidora pokroiłam w kostkę, dodałam posiekaną
cebulę,
sałatę i trochę
majonezu, taką mieszankę dodałam do środka naszych kieszonek.