ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegochleb biały - czerstwy 0,5 sztukmleko 2 szklanekcebula 1 sztukczosnek 1 - 2 ząbkiprzyprawa ziołowa według uznaniabułka tarta według uznaniajajka 2 - 3 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Pokrojony w kostkę chleb namoczyć w mleku, odcisnąć i włożyć do miski. Dodać drobno posiekaną cebulę, jajka, wymieszać i przyprawić masę wg własnych upodobań. Uformować z niej nieduże kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.Podawać jako dodatek do mięs z sosem pomidorowym, grzybowym bądź po prostu z keczupem i surówką jako samodzielne danie.Uwagi:Mleko można zastąpić bulionem z kostki.Panierkę do tych kotletów można wzbogacić sezamem, siemieniem lnianym lub posiekanymi orzechami - będzie bardziej chrupiąca.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: op7Data: 2011-04-06"Podawać jako dodatek do mięs" - uwaga bezcenna dla wegetarianAutor: smakoszData: 2010-02-19Wszystko nosi znamiona bardzo smacznych posiłków ale jest jeden istotny mankament ,przy żadenym przepisie nie podaje się wartości kalorycznej a szkoda.Autor: karotkaData: 2009-04-23pychaAutor: martunia0704Data: 2009-04-16Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: