Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
chleb biały - czerstwy 0,5 sztuk
mleko 2 szklanek
cebula 1 sztuk
czosnek 1 - 2 ząbki
przyprawa ziołowa według uznania
bułka tarta według uznania
jajka 2 - 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Pokrojony w kostkę
chleb namoczyć w
mleku, odcisnąć i włożyć do miski. Dodać drobno posiekaną
cebulę,
jajka, wymieszać i przyprawić masę wg własnych upodobań. Uformować z niej nieduże kotleciki, obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym
oleju.Podawać jako dodatek do
mięs z
sosem pomidorowym,
grzybowym bądź po prostu z
keczupem i surówką jako samodzielne danie.Uwagi:
Mleko można zastąpić
bulionem z kostki.Panierkę do tych kotletów można wzbogacić
sezamem,
siemieniem lnianym lub posiekanymi
orzechami - będzie bardziej chrupiąca.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: op7Data: 2011-04-06"Podawać jako dodatek do
mięs" - uwaga bezcenna dla wegetarianAutor: smakoszData: 2010-02-19Wszystko nosi znamiona bardzo smacznych posiłków ale jest jeden istotny mankament ,przy żadenym przepisie nie podaje się wartości kalorycznej a szkoda.Autor: karotkaData: 2009-04-23pychaAutor: martunia0704Data: 2009-04-16Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: