Babka sojowa z oliwkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 10 dekagramów
mąka pszenna razowa 10 dekagramów
cebula 3 sztuk
ziarno soi 0 . 5 kilogramów
oliwka zielona marynowana 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
bułka tarta według uznania
Wykonanie:
Pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć ją na oliwie. Namoczyć i ugotować soję. Zmielić ją przez maszynkę. Do masy cały czas mieszając stopniowo dodawać mąki i wodę, której dodać tyle, aby masa miała konsystencję ciasta. Dodać oliwki, sól i przyprawy. Włożyć masę do formy posmarowanej oliwą i wysypanej tartą bułką. Można podawać z sosami: grzybowym lub pomidorowym.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/275/Babka-sojowa-z-oliwkami