Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 120(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
jabłka 2 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
morele suszone 150 gramów
rodzynki 3 łyżek stołowych
imbir 3 łyżek stołowych
sól 2 łyżek deserowych
ocet winny biały 1 szklanek
gruszki 3 sztukWykonanie:Sparzone, obrane ze skórki
pomidory pokroić na ćwiartki, oczyszczoną
cebulę na ósemki, a
jabłka i
morele na kawałki. Rozdrobnione składniki wrzucić do garnka, dodać
cukier oraz
ocet i gotować na małym ogniu 60 minut, mieszając. Umyte
gruszki pokroić na kawałki i dodać do duszonych
owoców i gotować 30 minut. Przełożyć do słoików, wystudzone wstawić do lodówki. Używać do
serów i
wędlin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: