ßßß Cookit - przepis na Chutney z gruszek i moreli

Chutney z gruszek i moreli

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 120
(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
jabłka 2 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
morele suszone 150 gramów
rodzynki 3 łyżek stołowych
imbir 3 łyżek stołowych
sól 2 łyżek deserowych
ocet winny biały 1 szklanek
gruszki 3 sztuk
Wykonanie:
Sparzone, obrane ze skórki pomidory pokroić na ćwiartki, oczyszczoną cebulę na ósemki, a jabłka i morele na kawałki. Rozdrobnione składniki wrzucić do garnka, dodać cukier oraz ocet i gotować na małym ogniu 60 minut, mieszając. Umyte gruszki pokroić na kawałki i dodać do duszonych owoców i gotować 30 minut. Przełożyć do słoików, wystudzone wstawić do lodówki. Używać do serów i wędlin.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10471/Chutney-z-gruszek-i-moreli