Wykonanie
Jak zupa, to zupa, ale taka by jej przygotowanie nie trwało za długo, więc zastąpiłam zwykłą
biała kapustę kapustą pekińską i bardzo szybko na naszym
stole zagościła pyszny obiad :)

Składniki:1 średnia
kapusta pekińska1 laska
cienkiej kiełbasy15-20 dag
wędzonego boczku1
cebula2
marchewki1 średnia
pietruszka2
łodygi selera naciowego4-5
ziemniakówliść laurowyziele angielskiesólpieprzkminekprzyprawa typu Kucharek do smakuWykonanie:
Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam
woda i wstawiam na gaz, dodaję
przyprawy oraz warzywa.
Marchew i
pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane
ziemniaki kroję w kostkę, a
łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do
kapusty i gotuje do miękkości.
Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej
boczek i
kiełbasę również pokrojone w kostkę. Gotowe
mięso wraz z
cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam
solą,
pieprzem i ewentualnie
przyprawą .

SMACZNEGO!