Wykonanie
Zdarzyło Wam się nie dodać do ciasta proszku do pieczenia? Ja tak, niestety, dzisiaj zrobiłam. Poprzednia babka była z
malinami,
jabłkiem i
bananem. Do tej już mi zabrakło
malin i
jabłka :(Ale! Nie ma tego złego :) Są
borówki i
banan i nowa babka :) Nie mogłam sobie darować i poprzednią, gdy się jej pozbyłam (okropny zakalec...), zastąpiłam nową :)

Składniki:270 gramów
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 opakowanie
cukru waniliowego100 gramów
cukru3
jajka260 gramów
jogurtu naturalnego70 ml
oleju1
banan125 gramów
borówekOddzielnie mieszamy suche produkty:
mąkę,
cukier i
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia. W oddzielnej misce:
jogurt,
jajka,
olejPrzesypujemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Można użyć miksera, ale według mnie nie ma potrzeby, wystarczy trzepaczka
Banana kroimy w kostkę i wraz z
borówkami przekładamy do miski


Włączamy piecyk na 180 stopni CMasę przelewamy do formy na babkę i pieczemy pół godziny

Można polać lukrem lub posypać
cukrem pudrem





Smacznego :)W myśl akcji:
