Wykonanie
Pierwszy raz
jadłam z rok temu, ale nie przeze mnie robioną.Zupa rybna - przepyszna, z warzywami. Kiedyś zrobiłam ją z
trzech rodzajów ryb. Teraz robiłam z
dorsza.

Składniki:350-400 gramów
dorsza3
ziemniaki1
marchew1
pietruszka1 mała garść świeżej
bazylii1 mała garść świeżego
oregano1 garść
dymki1 mała garść
koperku1 kostka warzywna
sólpieprz1 łyżka
śmietany do zabielenia

Zioła siekamy



Marchew i
ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę
Pietruszkę obieramy myjemy i kroimy na cztery

Z
ryby usuwamy skórę
Rybę kroimy w kwadratyWszystko wrzucamy do garnka, przyprawiamy i zalewamy 1,5 l
wody. Dodajemy kostkę i
przyprawy


Całość zagotowujemy, a następie zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 30 minut pod przykryciem - aż warzywa będą miękkieZabielamy
śmietanąZ wierzchu, zupę wyłożoną na talerze, posypujemy
natką pietruszki


Smacznego :)W myśl akcji: