Wykonanie
Po zjedzeniu, w ciągu dnia, w pracy,
trzech pszennych
kajzerek doznałam "spuchłego" brzucha i stwierdziłam, że koniec z taką ilością jasnego
chleba. Nie mieściłam się za biurkiem :P :)Stwierdziłam, że połączę
wędlinę z
miksem sałat,
papryką i innymi składnikami, które znalazłam w lodówce, a tym bardziej, że chciałam wykorzystać pozostałą część
kukurydzy, którą miałam po zrobieniu sałatki z
brązowym ryżem . Całość polałam
ostrym sosem :) Pychota! I do pracy jak znalazł!

Składniki:1/2 opakowania
miksu sałat (dowolny, ulubiony)2
jajka4 plastry dowolnej
szynki (u mnie Babuni)1
czerwona papryka1/2 puszki
kukurydzySkładniki na sos:1 łyżka
majonezu1 łyżka
chrzanu śmietankowego1 łyżka
jogurtu naturalnegosólpieprzSkładniki na sos dokładnie mieszamy z
przyprawami na gładką masę
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w plastry
Szynkę kroimy w kwadraciki
Miks sałat przekładamy do salaterkiDodajemy
kukurydzę
Następnie
szynkę
Potem paprykę
Na końcu
jajko
Całość polewamy sosem
Sałatkę można podać do dania głównego, ale ja zjadłam
solo :)




Na zdrowie! :)W myśl akcji:
