ßßß
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 C. Mięso opłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet rozkrajamy w poprzek na dwa płaty. Delikatnie rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem, na każdym płacie układamy paski papryki, zwijamy w roladki. Obwiązujemy nicią i obsypujemy ziołami.Roladki obsmażamy szybko na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a potem przekładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy bez przykrycia przez około 30 minut.W między czasie pieczarki myjemy i wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem, a następnie układamy w żaroodpornym naczyniu (najlepiej szklanym, bo wtedy kapelusz będzie chrupiący). Oprószamy solą i pieprzem. Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, a umytego pora kroimy w paseczki.Łączymy warzywa w misce, wbijamy jajka, dodajemy przyprawy: pastę węgierską, wędzoną paprykę, sól, pieprz. Gotowym farszem napełniamy pieczarki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. na 40 min.