ßßß
Z cebuli, imbiru, zielonego chilli i czosnku tworzymy w blenderze pastę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy kminek, a następnie cebulę. Gotujemy na średnim ogniu, aż cebula się zrumieni. Posypujemy solą oraz kurkumą i dobrze mieszamy.Po 2 minutach dodajemy resztę przypraw - czerwone chili w proszku, kolendrę, paprykę i pieprz czarny. Dobrze mieszamy i gotujemy wszystkie składniki razem przez minutę. Teraz dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę o boku 1 cm i smażymy, aż nie będzie surowy. Dodajemy pieczarki, umyte i pokrojone w plasterki kapelusze i dobrze całość mieszamy. Gotujemy przez 3-4 minuty na średnim ogniu.Następnie dodajemy mleko kokosowe i obrane ze skóry przetarte na tarce pomidory. Całość doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Podajemy bardzo gorące, najlepiej ze świeżo ugotowanym ryżem. Jeśli mamy taką możliwość, dekorujemy świeżą kolendrą.