ßßß
SKŁADNIKI (na 1 talerz - ok. 100 kcal):2 garści mrożonej krojonej włoszczyzny2 garści mrożonej mieszanki chińskiejcebula2 duże plastry szynki drobiowejłyżka jogurtu naturalnegoliść laurowy2 ziarenka ziela angielskiegonatka pietruszkiprzyprawy do smaku:-sól-pieprz-papryka ostra mielona-suszony majeranek-suszona natka pietruszkiPRZYGOTOWANIE:1. Rozmrożone warzywa, pokrojoną szynkę, liść laurowy, ziele angielskie i natkę pietruszki zalać 350 ml wody.2. Kiedy woda zacznie się gotować, przykręcić ogień i trzymać pod przykryciem aż do zmięknięcia warzyw (ok. 25 min.)3. Pod koniec gotowania dodać przyprawy i wymieszać.4. W celu uzyskania kremu, zmiksować zupę, uprzednio wyjmując możliwie najwięcej ziarenek ziela angielskiego.5. Do szklanki przelać trochę kremu i zamieszać go z łyżką jogurtu.6. Dodać jogurtowy zabielacz do kremu i wymieszać.Później dodałam jeszcze koperku :)Smacznego :)