Ostatnio pojawia się u mnie sporo tart a to dlatego, że są mega-proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Tę tartę wyczarowała moja siostra w dosłownie 5 minut. Wyjątkowo użyła gotowego ciasta francuskiego ale można oczywiście zrobić też swoje ciasto na tartę (przepis TUTAJ).Składniki:paczka ciasta francuskiego1 cukiniamłodamarchewkasuszone pomidoryser fetaświeże zioła (różne)2 ząbki czosnku3 jajkaśmietana 18%pieprzFormę do tarty wykładamy ciastem. Kładziemy na nie pokrojoną w plastry cukinię, marchewkę i posiekane pomidory. Kruszymy fetę i posypujemy świeżymi ziołami (u nas to był tymianek, rozmaryn, bazylia i oregano). W misce rostrzpujemy jajka ze śmietaną, dodajemy pieprz i wyciśnięty czosnek, następnie mieszamy. Tą mieszanką zalewamy tartę i wkładamy do piekarnika na 200 st. C na 30-40 minut (może być tak, że boki się trochę przypieką, ale ważne żeby spód nie był surowy). Ozdabiamy świeżą bazylią. Smacznego! :)