Wykonanie
Przygotowałam bardzo kolorowe danie, jest w nim "masa" warzyw i
dorsz, a wszystko otula gęsty
pomidorowy sos. Możecie do gulaszu dodać warzywa, które lubicie, ja użyłam gotowej mieszanki z
cukinią,
cebulą,
marchewką i
papryką. Gulasz w brew pozorom porządnie syci i rozgrzewa, więc zimową
porą sprawdzi się doskonale.
Składniki:500 g
dorsza lub innej
ryby,
mieszanka warzywna mrożona (400 g),3 ząbki
czosnku,100 ml
wody,
pomidory z puszki (400 g),1 łyżeczka
ziół prowansalskich,1
bagietka,
olej rzepakowy 1-2 łyżki,
sól,
pieprz do smaku,
Na patelni rozgrzej
olej, dodaj warzywa i smaż chwilę, następnie dodaj
wodę,
pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę
czosnek, gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw.
Rybę pokrój na duże kawałki, oprósz
solą i
pieprzem.Sos warzywny dopraw do smaku
solą,
pieprzem i
ziołami prowansalskimi, ułóż kawałki
ryby i duś pod przykryciem do miękkości
dorsza (około 6 minut).Podaj gulasz z
bagietką.Smacznego :)