Wykonanie
Prosty sposób na przygotowanie
fasolki szparagowej (użyłam mrożonej-drobno pokrojonej) z
serem feta i
papryczką chili.Spróbujcie, bo warto:)

Składniki:700 g małych ziemniaczków, obranych i podgotowanych,1
cebula,1
papryczka chili,1 gałązka
rozmarynu,800 g
fasolki szparagowej, pokrojonej na małe kawałki,1 ząbek
czosnku,200 g
sera feta,
orzeszki piniowe ok 65 g,
olej rzepakowy do smażenia,Podgrzej trochę
oleju na patelni i smaż
ziemniaki (około 12 minut) na złoty kolor.Obierz i posiekaj
cebulę .
Paprykę chili przekrój na pół wzdłuż , usuń nasiona i pokrój
paprykę na pół pierścienie.
Rozmaryn (oddziel igły od łodygi)i posiekaj.Dodaj
cebulę, papryczkę i
rozmaryn do
ziemniaków i smaż przez około 5 minut.
Ziemniaki dopraw do smaku
solą pieprzem.Na suchej patelni upraż na złoty kolor z
orzeszki pinii.

Do garnka wlej szklankę
wody, zagotuj ją z
solą.Ugotuj
fasolkę około 3 minut, aż będzie al dente, następnie odcedź, zostaw trochę
wody z gotowania
fasolki..
Fasolkę dodaj do
ziemniaków, dodaj również przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku,
ser feta pokrojony w kostkę i wszystko wymieszaj.Posyp uprażonymi
orzeszkami pinii .Smacznego ;)