Wykonanie
Wracam do Was po dość długiej przerwie. Miałam sporo spraw do załatwienia, w tym
między innymi brak dostępu do internetu....i inne
dziwne historie...Dzisiaj u mnie zupa pieczarkowa szybka w przygotowaniu. Zapraszam.Składniki:300 g
pieczarek,1
cebula,
papryczka chili,2 łyżki
masła,200 g
mrożonej fasolki szparagowej,2
marchewki,4 średnie
ziemniaki,
śmietana do zabielenia,pół główki
sałaty lodowej,
szczypiorek,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól,
pieprz do smaku,
Pieczarki oczyść,opłucz-następnie osusz i pokrój na kawałki.Obierz
cebulę i pokrój w kostkę.Rozgrzej patelnię, wrzuć
masło-rozpuść i wrzuć
cebulę i
pieczarki-smaż.Zagotuj 2 litry
wody z
liściem laurowym i
zielem angielskim.Obierz
ziemniaki i
marchewkę-pokrój w drobną kostkę, wrzuć do gotującej się
wody.
Papryczkę chili umyj i usuń z niej nasionka następnie pokrój w drobną kostkę.Wrzuć do zupy
fasolkę szparagową i podsmażone
pieczarki,
cebulę i
chili. Gotuj do miękkości warzyw.Gdy jarzyny zmiękną dodaj do zupy pokrojoną w paseczki
sałatę lodową i posiekany
szczypiorek.Gotuj około 5 minut. Dopraw do smaku
sola i
pieprzem, zabiel
śmietaną.Jeżeli zupa jest za gęsta-dolej
wody, ponownie doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku.
Smacznego :)