ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z chili.

Zupa pieczarkowa z chili.

nazwa

Wykonanie

Wracam do Was po dość długiej przerwie. Miałam sporo spraw do załatwienia, w tym między innymi brak dostępu do internetu....i inne dziwne historie...
Dzisiaj u mnie zupa pieczarkowa szybka w przygotowaniu. Zapraszam.
Składniki:
300 g pieczarek,
1 cebula,
papryczka chili,
2 łyżki masła,
200 g mrożonej fasolki szparagowej,
2 marchewki,
4 średnie ziemniaki,
śmietana do zabielenia,
pół główki sałaty lodowej,
szczypiorek,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól, pieprz do smaku,
Pieczarki oczyść,opłucz-następnie osusz i pokrój na kawałki.Obierz cebulę i pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię, wrzuć masło-rozpuść i wrzuć cebulę i pieczarki-smaż.
Zagotuj 2 litry wody z liściem laurowym i zielem angielskim.
Obierz ziemniaki i marchewkę-pokrój w drobną kostkę, wrzuć do gotującej się wody.Papryczkę chili umyj i usuń z niej nasionka następnie pokrój w drobną kostkę.
Wrzuć do zupy fasolkę szparagową i podsmażone pieczarki, cebulę i chili. Gotuj do miękkości warzyw.Gdy jarzyny zmiękną dodaj do zupy pokrojoną w paseczki sałatę lodową i posiekany szczypiorek.Gotuj około 5 minut. Dopraw do smaku sola i pieprzem, zabiel śmietaną.
Jeżeli zupa jest za gęsta-dolej wody, ponownie doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku.
Smacznego :)
Źródło:http://kulinarnyzakatekao12.blogspot.com/2013/04/zupa-pieczarkowa-z-chili.html