ßßß
600g filetów np z dorsza200g krewetek ( oczyszczonych, gotowych do spożycia)pormarchewpietruszkakawałek seleraokoło 5 ziemniakówśmietana 18%ząbek czosnkuoliwaliść laurowyziele angielskiepieprzsłodka papryka w proszku.sok z cytrynyszczypiorekPrzygotowanie:Warzywa (oprócz ziemniaków) kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy na niej warzywa z dodatkiem papryki w proszku.W dużym garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie.Do podgotowanych ziemniaków dodajemy podsmażone warzywa.Całość doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy filety z ryby pokrojone na mniejsze kawałki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na sam koniec dodajemy krewetki. Jeśli chcemy uzyskać ciemniejszy kolor zupy, możemy dodać więcej papryki.Po zdjęciu zupy z ognia dodajemy śmietanę, mieszamy. Podajemy posypaną szczypiorkiem z pieczywem.Smacznego :)