Wykonanie
Upał leje się z nieba, to i
piwa duże ilości wypijamy. A co do piwa? Może, po czesku,
ser camembert marynowany w przyprawach,
chili,
czosnku i cebuli? Trochę pikantny, aromatyczny, doskonały do potraw z grilla a i na samym grillu dobrze się taki sprawdza. Pracy nie wymaga prawie wcale, a jest smaczny i nietuzinkowy :)

Potrzebny będzie słoik pół litrowy - najlepiej taki z uszczelką i zamykaniem.Składniki:4
sery camembert2
papryczki chilicebula3 ząbki
czosnkułyżeczka
słodkiej papryki w proszkułyżeczka
oreganołyżeczka
bazyliipół łyżeczki
rozmarynu3
liście laurowekilka ziaren
pieprzuokoło pół szklanki
oleju (ja użyłam rzepakowego, ale bardzo dobry będzie też
słonecznikowy)

Przygotowanie:Krążki
camemberta przeciąć wzdłuż na dwie części. Wewnętrzną stronę każdego krążka natrzeć
ziołami i
papryką.
Czosnek i
cebulę obrać i pokroić w krążki. Z
papryczek chili usunąć gniazda nasienne (chyba, że ktoś lubi mocno pikantne potrawy) i pokroić na 4 części. W słoiku umieścić wszystkie składniki warstwami.Zalać
olejem. Zamknąć
słój i odstawić do lodówki na 4 dni. Po tym czasie można podawać
ser.

SMACZNEGO :)