Wykonanie
            Przepisy z tą potrawą spotykałam bardzo często, jednak odkładałam je na 
potem. Dlaczego? Bo nie miałam 
przyprawy. Ostatnio jednak naszło mnie na samodzielne przygotowywanie mieszanek, więc i ta się doczekała. Znalazłam wiele wersji, z 
solą, bez 
soli, w ilościach prawie hurtowych, oraz takich na kilka 
razy. Postanowiłam, że przygotuję według tego przepisu. Jest dość ostra, więc radzę dawkować tę przyjemność. Przepis pochodzi z kuchni amerykańskiej, więc dodaję go do akcji Grumków .No i czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć różnicę 
między pieprzem caynne a 
przyprawą chili?

5 łyżeczek 
słodkiej papryki w proszku1 łyżeczka 
chili w proszku1,5 łyżeczki 
pieprzu cayenne1 łyżeczka 
oregano1 łyżeczka 
tymianku1 łyżeczka czarnego mielonego 
pieprzu1 łyżeczka białego mielonego 
pieprzu1 łyżeczka 
czosnku w proszku1 łyżeczka 
cebuli w proszkuWykonanie:
Tymianek i 
oregano utrzeć w moździerzu. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Przechowywać w szczelnym, szklanym lub plastikowym pojemniku./wydrukuj przepis/