Wykonanie
Przepisy z tą potrawą spotykałam bardzo często, jednak odkładałam je na
potem. Dlaczego? Bo nie miałam
przyprawy. Ostatnio jednak naszło mnie na samodzielne przygotowywanie mieszanek, więc i ta się doczekała. Znalazłam wiele wersji, z
solą, bez
soli, w ilościach prawie hurtowych, oraz takich na kilka
razy. Postanowiłam, że przygotuję według tego przepisu. Jest dość ostra, więc radzę dawkować tę przyjemność. Przepis pochodzi z kuchni amerykańskiej, więc dodaję go do akcji Grumków .No i czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć różnicę
między pieprzem caynne a
przyprawą chili?
5 łyżeczek
słodkiej papryki w proszku1 łyżeczka
chili w proszku1,5 łyżeczki
pieprzu cayenne1 łyżeczka
oregano1 łyżeczka
tymianku1 łyżeczka czarnego mielonego
pieprzu1 łyżeczka białego mielonego
pieprzu1 łyżeczka
czosnku w proszku1 łyżeczka
cebuli w proszkuWykonanie:
Tymianek i
oregano utrzeć w moździerzu. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Przechowywać w szczelnym, szklanym lub plastikowym pojemniku./wydrukuj przepis/