Wykonanie

składniki (na 2 l.
wody):2 duże
burakiudko z kurczakamarchewka3 łyżki
fasoli z puszkitrochę
kapusty pekińskiejliść laurowyziele angielskiepieprz ziarnistypół
korzenia pietruszki i
natka do posypania2 małe
cebule3
ziemniakiłyżka
vegety2 łyżki
śmietany2 łyżki
soku pomidorowego (mogą być
pomidory z puszki albo
koncentrat pomidorowy)do gotującej się
wody włożyć udko, po 20 minutach odszumować,dodać pokrojone w ćwiartki
buraki i
cebule, w słupki
marchew i
pietruszkę, pokrojoną
kapustę,
fasolę,
liść laurowy, ziele,
pieprz,
vegetę, gotować 30 minut,dodać pokrojone w kostkę (większą)
ziemniaki, gotować 20 minut,wyjąć
buraki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać
sok pomidorowy i zahartowaną
śmietanę,
sól do smaku.