ßßß
Cookit - przepis na Pikantna wołowina w czerwonym winie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pikantna wołowina w czerwonym winie
Składniki
Wołowina
Cebula
Papryka
Marchew
Bulion wołowy
Czerwone wino
Czosnek
Przyprawy
Papryka słodka
Tymianek
Imbir
Mąka
Chili
Sól
Pieprz
Wykonanie
Wspomnienie po Budapeszcie...
SKŁADNIKI na 4 porcje500 g-700 g
wołowiny
2
cebule
1
papryka
2
marchewki
500 ml
bulionu wołowego
250 ml
czerwonego wina
2 ząbki
czosnku
przyprawy
1 łyżeczka
słodkiej papryki
w proszku1 łyżeczka
tymianku
1 łyżeczka
imbiru
1 łyżeczka
mąki
chilli
sól
pieprz
JAK TO ZROBIĆ
Mięso
kroimy w kostkę lub paski i podsmażamy na
oleju
, przekładamy do garnka.
Cebule
kroimy w pół krążki, smażymy, aż się zarumieni. Usmażoną
cebulę
przekładamy do garnka z
mięsem
, podlewamy
bulionem
i
winem
. Dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Na pół godziny przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną w krążki
marchewkę
,
słodką paprykę
i
czosnek
. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną w paski
paprykę
,
imbir
i
tymianek
.
Mąkę
mieszamy z 60 ml zimnej
wody
, dodajemy do
mięsa
z warzywami i zagotowujemy. Na koniec dosmaczamy
solą
,
pieprzem
i
chili
.
Źródło:
http://smacznegokolego.blogspot.com/2013/08/pikantna-woowina-w-czerwonym-winie.html
Przepisy powiązane
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Składniki powiązane (0)