ßßß
SKŁADNIKI na 4 porcje500 g-700 g wołowiny2 cebule1 papryka2 marchewki500 ml bulionu wołowego250 ml czerwonego wina2 ząbki czosnkuprzyprawy1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka imbiru1 łyżeczka mąkichillisólpieprzJAK TO ZROBIĆMięso kroimy w kostkę lub paski i podsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Cebule kroimy w pół krążki, smażymy, aż się zarumieni. Usmażoną cebulę przekładamy do garnka z mięsem, podlewamy bulionem i winem. Dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Na pół godziny przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną w krążki marchewkę, słodką paprykę i czosnek. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną w paski paprykę, imbir i tymianek. Mąkę mieszamy z 60 ml zimnej wody, dodajemy do mięsa z warzywami i zagotowujemy. Na koniec dosmaczamy solą, pieprzem i chili.