ßßß
1,5 szklanki kaszy bulgur1 czerwona cebula1 żółta papryka1/2 pomarańczowej papryki1 pomidor1/2 cukinii2 ząbki czosnku1 łyżeczka koncentratu pomidorowego1 łyżka soli1-2 łyżeczki ostrej papryki2 łyżeczki słodkiej paprykiszczypta pieprzu4-5 szklanek gorącej wody2 łyżki oliwynatka pietruszkiCebulę i czosnek drobno posiekać. Warzywa pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Następnie dodać warzywa i czosnek. Podsmażać przez ok 5 min. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Wsypać kaszę i podsmażać przez ok 2 min. Dodać 3 szklanki wody. Wymieszać. Zmniejszyć gaz i nadal mieszać danie do czasu aż kasza wchłonie całą wodę. Dodać przyprawy. Jeśli kasza nadal jest twarda dodawać po trochu kolejne szklanki wody.Podawać z posiekaną natką pietruszki.Smacznego!Recipe in English:1 , 5 cups of bulgur1 red onion1 yellow paprika1/2 orange paprika1 tomatoe1/2 zucchini2 cloves of garlic1 tsp tomatoe paste1 tbsp salt1-2 tsp hot paprika2 tsp sweet paprikapinch of pepper4-5 cups of hot water2 tbsp olive oilparsleyChop onion and garlic finely. Cut the vegetables into a large cube. Preheat olive oil in a frying pan and fry the onion on it. Then add the vegetables and garlic. Fry them about 5 minutes. Then add the tomato paste. Mix. Pour the bulgur and fry for about 2 more minutes. Add 3 cups of water. Mix. Reduce gas and continue to stir the dish until all the water is absorbed. Add the spices. If bulgur is still a little hard add another cup of water (max 2 more).Serve with chopped parsley.Bon appetit!