Sobotni obiad, to zawsze moment na coś dobrego lub zajmującego więcej czasu (jeśli chodzi o przygotowanie). Dziś w sumie szybki przepis, ale za to bardzo smaczny. Niezbyt dobry w ciągu tygodnia, gdyż ryba odgrzewana w firmowej mikrofali, to jest coś, czego staram się nie czynić:)Co potrzebujemy:2 filety rybne (ja miałam dorsza)3 łyżki mąkicytryna do skropienia rybyzioła prowansalskiesól i pieprzpapryka ostra2 buraki ugotowane wcześniej i obrane; pokrojone w pół plasterki100g szpinaku świeżego w liściach1 łyżka miodu1 łyżka musztardy ostrej (np. dijon)20g płatków migdałowych uprażonych lekko na patelni50g sera koziego pokrojonego.porwanego w małe kawałki1. Rybę przyprawiamy wszystkimi przyprawami i na chwilę odstawiamy.2. Umyty szpinak układamy na talerzu. Posypujemy go prażonymi płatkami migdałowymi.3. Pokrojone w plastry, ugotowane i obrane, buraki układamy na szpinaku i migdałach. Posypujemy serem i na koniec polewamy sosem (łączymy w miseczce miód i musztardę - dobrze mieszamy).4. Rybę obtaczamy w mące i wkładamy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy na każdej ze stron do osiągnięcia złotego koloru.5. Rybę wykładamy na talerz z sałatką, skrapiamy cytryną. Całość przyprawiamy delikatnie (opruszamy) solą i pieprzem.Smacznego!