Wykonanie
Co tu dziś na obiad...co tu zrobić...Mam!Chrupiący
filet z kurczaka,
sałatka z
kukurydzy na ciepło, dip z
awokado!Właśnie tak mnie oświeciło :D

składnikikotleciki
filet z kurczakaroztrzepane
jajkochili mielone
sólotręby z 7 zbóżłyżka
smalcu2 łyzki
oleju rzepakowegosałatkapuszka
kukurydzybiała część
porałyżeczka
masłasóldip1/2
awokado2 łyżki
jogurtu greckiegołyżka
serka homogenizowanegosólpieprzkapka soku z
pomarańczyPzygotowaniePokroić filet na kawałki o grubości 1 cm, posolić i obtczyc lekko w
chili, całość włozyć do miski z
jajkiem i wymieszać. Obtoczyć w otrębach.Na patelni rozgrzać
olej i
smalec, nastepnie smażyć kawałki
kurczaka aż się zrumienią, odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.Do małego garnuszka włożyć
masło i
por w plastrach, posolić, podsmażyć do miękkości, dodać
kukurydzę, gotować aż będzie gorąca.
Awokado zmiksować z
serkiem i
jogurtem dodając pozostałe składniki.Podawać jak na załączonym obrazku :D
Bona Apetita!