ßßß Cookit - przepis na Dyniowo-bananowe muffiny śniadaniowe

Dyniowo-bananowe muffiny śniadaniowe

nazwa

Wykonanie

Zainspirowana tym przepisem pomyslałam, że banan, dynia i bakalie to cudowne połączenie. Szczególnie na śniadanie. Szczególnie, gdy cały tydzień przed nami. I rano nie zawsze jest czas, by przygotować pożywny posiłek. A te muffiny są jak znalazł. Bogate w błonnik, naturalny cukier i zdrowy tłuszcz. I robi się je ekspresowo.
Pakujemy i w drogę:)
(12 sztuk)
200 g musu z dyni
2 dojrzałe banany
100 g otrębów owsianych
60 g otrębów pszennych
60 g płatków owsianych
2 jajka
5 łyżek oliwy
5 łyżek syropu z agawy (lub miodu)
100 g migdałów, posiekanych (lub innych orzechów)
100 g rodzynek
30 g gorzkiej czekolady 80%, posiekanej
łyżeczka przyprawy do piernika
łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Banany rozgniesć widelcem, połączyć z musem z dyni. Dodać oliwę, jajka i syrop z agawy, wymieszać, następnie dosypać suche składniki. Ponownie wymieszać widelcem. Masą napełnić papilotki, do 3/4 wysokości.
Muffiny piec w temperaaturze 180 stopni C przez ok. 20-25 minut.
Udanego tygodnia!
Źródło:http://bybyloprzyjemniej.blogspot.com/2013/01/dyniowo-bananowe-muffiny-sniadaniowe.html