Wykonanie
Zainspirowana tym przepisem pomyslałam, że
banan,
dynia i
bakalie to cudowne połączenie. Szczególnie na śniadanie. Szczególnie, gdy cały tydzień przed nami. I rano nie zawsze jest czas, by przygotować pożywny posiłek. A te muffiny są jak znalazł. Bogate w błonnik, naturalny
cukier i zdrowy tłuszcz. I robi się je ekspresowo.Pakujemy i w
drogę:)(12 sztuk)200 g musu z dyni2 dojrzałe
banany100 g
otrębów owsianych60 g
otrębów pszennych60 g
płatków owsianych2
jajka5 łyżek
oliwy5 łyżek
syropu z agawy (lub
miodu)100 g
migdałów, posiekanych (lub innych
orzechów)100 g
rodzynek30 g
gorzkiej czekolady 80%, posiekanejłyżeczka
przyprawy do piernikałyżeczka
cynamonupół łyżeczki
sody oczyszczonejpół łyżeczki
proszku do pieczenia
Banany rozgniesć widelcem, połączyć z musem z dyni. Dodać
oliwę,
jajka i
syrop z agawy, wymieszać, następnie dosypać suche składniki. Ponownie wymieszać widelcem. Masą napełnić papilotki, do 3/4 wysokości.Muffiny piec w temperaaturze 180 stopni C przez ok. 20-25 minut.Udanego tygodnia!