Wykonanie
Idealna bo bez
mąki! Czyli każdy diabetyk może śmiało ją zjeść :) Smakuje tak samo jak na cieście, tylko przy krojeniu uważajcie bo jest delikatna. Lepiej jeść ją nożem i widelcem.Potrzebujemy:(do ciasta)1
kalafiorpół szklanki
sera wędzonego2
jajkaszczypta
soli morskiejszczypta
kurkumy(do sosu)2 łyżki
koncentratu pomidorowegopół szklanki
bazylii i
oreganoząbek
czosnku(farsz)
szparagiboczek plastrypomarańczowa
paprykacebulałyżka
oliwypół szklanki
sera bursztynowegoKalafior dzielimy na małe różyczki i na surowo miksujemy. Posiekany
kalafior wkładamy do osolonej
wody i gotujemy około 10 minut. Na sitko przygotowujemy gazę i porządnie odsączamy z nadmiaru
wody. Lepiej poczekajcie, aż ostygnie bo można się poparzyć. Po odsączeniu dodajemy
jajka,
ser wędzony i
kurkumę. Dokładnie mieszamy, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach 25 minut. Musi
mieć złoto-brązowy kolor, a trochę to potrwa bo najpierw wyparuje
woda z kalafiora.



W miseczce wyróbcie sos z posiekanych
ziół,
czosnku i koncentratu. Na patelni przesmażcie
cebulę na
oliwie, pod koniec dorzucając
szparagi oprószając lekko
solą. Użyłam tylko górnej części, doły zostawiłam na dzisiaj. Mój Kochany rozchorował się i zażyczył sobie krem z tych pysznych sezonowych warzyw :) a choremu się nie odmawia:)Kiedy ciasto się upiecze, wykładam na nie zrobiony sos,
cebulę ze
szparagami,
paprykę,
boczek oraz pół szklanki
sera. Może być to wasz ulubiony
ser, ja dodałam
bursztynowego.I zapiekamy już tylko 15 minut zmniejszając temperaturę piekarnika do 180`C.Naprawdę śmiało możecie spróbować tej pizzy :) jest pysznaaaa

A Wy jakie lubicie dodatki???????????????