ßßß
Składniki:- 500 g mięsa wieprzowego mielonego z szynki- 1/2 główki kapusty pekińskiej (małej)- 1 woreczek ryżu- 2 łyżki bułki tartej- 2 ząbki czosnku- 1 cebula- sól, pieprz, majeranek- olej do smażenia- przecier pomidorowyPrzygotowanie:Ryż ugotować i odsączyć, ostudzić. Kapustę poszatkować. Cebulę poszatkować podsmażyć na łyżce oleju. Do miski włożyć zmielone mięso, kapustę, ryż, cebulę, wcisnąć czosnek przez praskę, dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Formować większe kotleciki, obsmażać z obydwu stron na patelni. Koncentrat wymieszać z wodą, doprawić do smaku, zalać gołąbki i dusić pod przykryciem około 30 minut na wolnym ogniu.


