ßßß
Składniki:- 2 pstrągi- kilka różyczek brokuł- 1/2 cebuli- 1/2 papryki- sól, pieprz,- mozzarella (garść)- ząbek czosnku- 2 plasterki cytryny- łyżka śmietany- 1/2 łyżki mąki pszennej- 1/2 szklanki wodyPrzygotowanie:Pstrąga dokładnie umyć. Osuszyć na ręczniku papierowym i obficie posolić. Naczynie żaroodporne polać łyżką oliwy. Z brokuła, papryki, cebuli i mozzarelli zrobić sałatkę. Doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem. Rybę nafaszerować sałatką, ułożyć na naczyniu. Pstrąga posypać resztą warzyw. Z wody, śmietany i mąki zrobić sos. Zgęstniałym gorącym sosem polać rybę. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Udekorować plasterkami cytryny. Podawać z ryżem.
