ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg zapiekany w warzywach i mozzarelli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg zapiekany w warzywach i mozzarelli
Składniki
Pstrąg
Brokuły
Cebula
Papryka
Sól
Pieprz
Ser mozarella
Czosnek
Cytryna
Śmietana
Mąka pszenna
Woda
Wykonanie
Ciekawa propozycja na przygotowanie
ryby
w całości.
Ryba
jest soczysta i delikatna.
Składniki:- 2
pstrągi
- kilka różyczek
brokuł
- 1/2
cebuli
- 1/2
papryki
-
sól
,
pieprz
,-
mozzarella
(garść)- ząbek
czosnku
- 2 plasterki
cytryny
- łyżka
śmietany
- 1/2 łyżki
mąki pszennej
- 1/2 szklanki
wody
Przygotowanie:
Pstrąga
dokładnie umyć. Osuszyć na ręczniku papierowym i obficie posolić. Naczynie żaroodporne polać łyżką
oliwy
. Z
brokuła
,
papryki
,
cebuli
i
mozzarelli
zrobić
sałatkę
. Doprawić
solą
i
pieprzem
oraz
czosnkiem
.
Rybę
nafaszerować
sałatką
, ułożyć na naczyniu.
Pstrąga
posypać resztą warzyw. Z
wody
,
śmietany
i
mąki
zrobić sos. Zgęstniałym gorącym sosem polać
rybę
. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Udekorować plasterkami
cytryny
. Podawać z
ryżem
.
Źródło:
http://smakowirowka.blogspot.com/2013/12/pstrag-zapiekany-w-warzywach-i.html
Przepisy powiązane
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler
Pstrąg w soli
Pstrąg w soli
sos ze świeżych podgrzybków
Składniki powiązane (0)