ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler
Składniki
Pstrąg
Pietruszka
Cytryna
Czosnek
Mąka
Sól
Woda
Brokuły
Śmietana
Migdały
Pieprz
Wykonanie
1 sprawiony
pstrąg
o wadze około 20 dag2 gałązki
pietruszki
1 cząstka
cytryny
1 ząbek
czosnku
1 szklanka
mąki
1 szklanka
soli
woda
brokuł
śmietana
czosnek
migdały
świderki ziemniaczane
sól
,
pieprz
Pstrąga
opłukać i osuszyć papierem kuchennym (ważne). Do środka włożyć
pietruszkę
, kawałek
cytryny
oraz pokrojone ząbki
czosnku
(nie solić). Z
mąki
i
soli
wyrobić ciasto, dodając tyle
wody
, aby utworzyć zwartą masę.
Takim
ciastem
oblepić przygotowaną
rybę
. Piec w 160-180 °C przez około 20-30 minut.
Rybkę
zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz
brokułem
w sosie
śmietanowo
-
czosnkowym
.
Pycha:) Szkoda tylko, że tego ciasta nie da się zjeść...
Źródło:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/12/pstrag-w-ciescie-solnym-wg-magdy-gessler.html
Przepisy powiązane
Pierogi z brokułem i serem feta
Pierogi z brokułem i serem feta
Pierogi z brokułem i serem feta
Pierogi z brokułem i serem feta
Pierogi z brokułem i serem feta
Składniki powiązane (0)