ßßß
Składniki:- 6 plastrów tortilli - użyłam gotowej- 1/2 fileta z kurczaka- 1 puszka kukurydzy- 1 puszka czerwonej fasoli- 1 woreczek ryżu- 2 ząbki czosnku- 2 pomidory- 1/2 cebuli- kilka listków sałaty- łyżka oliwy- 20 dkg startego żółtego sera- sól, pieprz, ostra czerwona paprykaPrzygotowanie:Filet ugotować w bulionie. Do bulionu wrzucić woreczek ryżu i ugotować na sypko. Mięso podzielić na paski - nie kroić, ale odrywać niewielkie kawałki. Rozgrzać oliwę, dodać mięso i 3 minutki podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, ugotowany ryż, odcedzoną kukurydze oraz fasolę. Obrać sparzone pomidory ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wcisnąć czosnek, doprawić solą, pieprzem i czerwoną ostrą papryką. Na plaster tortilli nakładać farsz, na to starty ser i zawijać w kieszonki. Podgrzać na patelni grillowej.