Wykonanie
Dzisiaj zrobiłam przepyszną
rybę po grecku, której nie może zabraknąć na moim świątecznym
stole. Lubicie??? Robicie???? My uwielbiamy :-)

Składniki:- 3 duże
cebule- 2 duże
marchewki- 2 duże
pietruszki- 1 średni
seler- 2 słoiczki
przecieru pomidorowego- 3
listki laurowe- 4 szt. ziela ang.-
sól do smaku-
pieprz do smaku- szczypta
cynamonu- 3
goździki-
oliwa-
filety ryby 1kg(
mintaj,
panga,
sola,kto co lubi)Sposób wykonania:Warzywa,prócz
cebuli ucieramy na dużych oczkach,
cebulę kroimy w piórka.Następnie dusimy na
oliwie, dodać 3 listki
bobkowe, ziele ang.
sól i
pieprz.
Potem podlewamy
wodą żeby delikatnie przykryło farsz i dusić aż warzywa zmiękną . Dodać 2 słoiczki przecieru ,szczyptę
cynamonu i
goździki. Odstawiamy farsz,żeby ostygnął , a
między czasie smażymy
rybę.
Potem nakładamy wszystko na zmianę,najpierw farsz
potem rybę i tak do końca.(Podajemy na zimno,lub ciepło,jak kto lubi)Smacznego :-)