Wymyśliłam sobie takie o to właśnie pomarańczowe muffiny. Wyszły bardzo smaczne, mają świetny aromatyczny smak. Kremu nie dawałam za dużo, żeby nie były za ciężkie, bo jednak to krem z bitą śmietaną.składniki na ciasto:- 350g mąki- 2 jajka- 150g cukru- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 350g dżemu z pomarańczy- cynamon- 70ml maślanki- 70g roztopionego wystudzonego masła- szczypta soliskładniki na krem:- 250g sercamascarpone- 100ml śmietanki 36%- łyżka cukru pudru- tabliczka gorzkiej miętowej czekolady(nie nadziewanej)ponadto:- ozdobne listki z czekoladysposób wykonania:Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą w misce. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre. Następnie wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto nakładamy do połowy foremek. Pieczemy w 190 stopniach przez 20minut. Teraz bierzemy się za krem .Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia Śmietanę ubijamy na sztywno, do serka dodajemy łyżkę cukru pudru i ostygniętą czekoladę, wszystko dokładnie mieszamy dodając stopniowo bitą śmietanę. krem wstawiamy do lodówki. Jak muffiny ostygną dekorujemy kremem, listkami czekolady i startą skórką z pomarańczy. Smacznego :-)