Wykonanie
Ubiegły weekend był dość wyczerpujący. Najpierw wielkie poszukiwania kurtki na zimowe dni, następnie zawirowania z samochodem i siatkarsko- meczowe emocje. Mam nadzieję, że moim gościom podobało się w
Krakowie, bo ja bawiłam się wyśmienicie :) Czekam na kolejne takie odwiedziny!A dzisiaj proponuję zacząć dzień od jajecznicy :)

Składniki:- 2
jajka- 3 plastry
szynki- 1 łyżka
masła-
szczypiorek-
bułka- 2 plastry
sera żółtego- dwa liście
sałaty-
pomidor-
ogórekWykonanie:Roztapiamy na patelni
masło i wrzucamy pokrojoną
szynkę. Do kubka rozbijamy
jajka, roztrzepujemy je za pomocą widelca, dodajemy
przyprawy (
sól,
pieprz,
paprykę). Całość wlewamy na patelnię z
szynką i mieszamy. Ja lubię delikatną jajecznicę, więc nie przetrzymuje jej za długo na płycie, cały czas mieszam. Przekładam jajecznice na talerz i posypuje posiekanym
szczypiorkiem.Do jajecznicy przygotowujemy kanapki z warzywami, dzięki
czemu tydzień rozpoczyna się zdrowo i kolorowo :)


PS.Koniecznie muszę wspomnieć o meczu, na którym byliśmy w większym gronie w sobotę. Po raz pierwszy zespół AGH 100RK AZS
Kraków wygrał przed własną publicznością. Mecz był niezwykle interesujący i emocjonujący zwłaszcza w ostatnich
trzech setach. Goście nie wykorzystali swoich okazji,prowadząc w setach 2:0, a jak
mówi stare sitarskie przysłowie: "Kto nie wygrywa 3:0 ten przegrywa 2:3". Tak też się stało i tym razem.