Wykonanie
Co Polacy jedzą na śniadanie? Najczęściej sięgają po kanapkę, na której układają swoje ulubione dodatki. Kanapki wcale nudne nie muszą być, można je robić i na ciepło i na zimno, i kłaść na nie
sadzone jajo i tak dalej.... Ja najbardziej lubię kanapki z warzywami zwłaszcza wiosną, kiedy organizm przestawia się z trybu zimowego i łaknie nowalijek. Co prawda, jeszcze warzywa których użyłam nie są tak smaczne jak w środku sezonu, jednak
szczypiorek mam już w ogródku. Smaczny i szczypiący. Do tego
jajo,
szynka oraz
ser - uwielbiam.Możecie napisać, że to nie przepis - przecież to banał. Ale jak patrze na menu bloga, to brakuje w nim właśnie propozycji
śniadaniowych (jest jedynie dział: coś do
chleba który podciągnę też pod śniadania), i trzeba to w końcu zmienić :) Co powiecie na cykl "
śniadaniowych poniedziałków"? ;)
Co będzie potrzebne:ulubione
pieczywomasłosałataszynkażółty serrzodkiewkapomidorzielony
ogórekszczypioreksól i
pieprzjajoWykonanie:
Jajo ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Warzywa umyć, oczyścić z części twardych i nie jadalnych, także pokroić w plastry.
Szczypiorek posiekać.
Pieczywo posmarować
masłem i układać kolejno:
sałatę,
szynkę ser,
pomidor,
jajo,
ogórek,
rzodkiewka. Posypać
szczypiorek i doprawić do smaku szczyptą
soli oraz
pieprzu.Smacznego! :)