Wykonanie

Po całopopołudniowym
pobycie w terenie: praktykach, spacerze oraz wędrówce po sklepach, mój organizm domaga się odpoczynku i uzupełnienia energii. Jak szybko i smacznie uciszyć żołądek... dla mnie recepta jest jedna....
sałatka. Uwielbiam łączyć oraz mieszać warzywa,
przyprawy, dodatki według gustu i smaku. A że sezon
owocowy-warzywny w pełni po otwarciu lodówki inspiracji nie brakuje. Dzisiaj proponuje Wam
sałatkę, którą już wypróbowałam na imprezie urodzinowej z
orzeszkami ziemnym,
serem fetą i prażonym
słonecznikiem.Składniki:- garść ziarnistego
makaronu spaghetti- 1/2 puszki
kukurydzy- 2
pomidory- kilka liści
sałaty lodowej- 1/2 kostki
sera feta- 10 dag
orzeszków ziemnych- 10 dag łuskanego
słonecznika-
szczypiorek-
sól,
pieprz-1 łyżka
miodu-1 łyżka
oliwy z oliwek-1 łyżka
wody- sok z połowy
cytrynyWykonanie:Połamać
makaron i wrzucić do wrzącej i osolonej wodzie. Porwać liście
sałaty, pokroić
pomidory,
ser oraz
szczypior, odcedzić
kukurydze. Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem (wymieszać
wodę,
oliwę,
miód,
cytrynę i
przyprawy) oraz posypać orzeszkami i uprażonym
słonecznikiem.


Sałatka wyszła idealnie. Zamiast spaghetti można użyć dowolnego
makaronu, na pewno będzie tak samo dobra jak moja:)