Wykonanie
Zachciało się nam coś całkowicie zwyczajnego :)

SKŁADNIKI:0,5 kg
mięsa mielonego1
cebula3 kromki
chleba z
amarantusem (może być
bułka kajzerka)1
jajkosól,
pieprz,
bułka tarta,
olejogórki gruntoweświeży
koperekjogurt naturalnysól pieprzmłode ziemniaki
Mój mąż czekał na te kotlety prawie 6 lat:P
Chleb bez skórki zalać
wodą, odstawić do namoczenia na około 10 minut. Do większej miski włożyć zmielone
mięso,
cebulę pokrojoną w kosteczkę,
jajko,
sól i
pieprz oraz odciśniętym
chlebem. Wszystko dobrze wymieszać aż nie będzie przywierać do dłoni.

Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze kotlety.Uformować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i kłaść na dobrze rozgrzany
olej na patelni. Smażyć do zarumienienia się z obu stron.

Podać z mizerią i młodymi ziemniaczkami :)

Smacznego !!!