Wykonanie
Drugie podejście do
królika. Tym razem pikantne.

SKŁADNIKI:1-1,5 kg
królik150ml
białego wina3 łyżki czubate
musztardy1
cebula3 ząbki
czosnkumasło200 ml
bulion warzywny200 ml
śmietanysól,
pieprz,
tymianek,
lubczyk,
papryczka chili (jeśli
musztarda nie jest ostra)
kasza pęczak lub
ryżemSałata,
pomidory, prażone
migdały,
śmietana
Pokroić
królika na części. Odstawić na kilkanaście minut w osolonej wodzie. Następnie osuszyć kawałki
mięsa ręcznikiem papierowym. Obsmażyć na masełku do zarumienienia. Dodać posiekaną
cebulkę i
czosnek. Podsmażać jeszcze chwilę.

Z
białego wina,
musztardy,
bulionu warzywnego i przypraw wykonać sosik i zalać nim
królika.Dusić pod przykryciem 40-50 minut. Na sam koniec dodać
śmietanę i jeszcze chwilę niech pobulgocze :)
Królika można podać z
kaszą pęczak lub z
ryżem i ulubioną
sałatką.

Smacznego !!!