Kolejna odsłona kurczaka na naszym stole. Nieskromnie powiem, że było pyszne! A w dodatku takie proste w wykonaniu.2 piersi kurczaka250g szpinaku baby100 sera pleśniowego blue1 łyżka masła1 łyżka śmietanysól, gałka muszkatołowa8 cieniutkich plasterków wędzonego boczkuW rondelku rozpuścić masło, wrzucić szpinak i dusić do miękkości, czyli aż szpinak klapnie. Dodać pokrojony ser i śmietanę i dusić dalej aż wszystko się połączy. Doprawić solą i świeżo tartą gałką muszkatołową. Kurczaka oczyścić i naciąć kieszonkę (można oczywiście rozbić kurczaka na plaster i robić roladki, ale byłam na to zbyt leniwa :) ). Plasterki ułożyć po 4 na porcję na zakładkę, ułożyć na wierzchu pierś - posolić i włożyć po sporej porcji szpinaku do kieszonek. Zawinąć w boczek i piec w 180 stopniach przez 30 minut.ps. resztę szpinaku wykorzystuję do makaronu.