ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka nadziana szpinakiem

Pierś kurczaka nadziana szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Kolejna odsłona kurczaka na naszym stole. Nieskromnie powiem, że było pyszne! A w dodatku takie proste w wykonaniu.
2 piersi kurczaka
250g szpinaku baby
100 sera pleśniowego blue
1 łyżka masła
1 łyżka śmietany
sól, gałka muszkatołowa
8 cieniutkich plasterków wędzonego boczku
W rondelku rozpuścić masło, wrzucić szpinak i dusić do miękkości, czyli aż szpinak klapnie. Dodać pokrojony ser i śmietanę i dusić dalej aż wszystko się połączy. Doprawić solą i świeżo tartą gałką muszkatołową. Kurczaka oczyścić i naciąć kieszonkę (można oczywiście rozbić kurczaka na plaster i robić roladki, ale byłam na to zbyt leniwa :) ). Plasterki ułożyć po 4 na porcję na zakładkę, ułożyć na wierzchu pierś - posolić i włożyć po sporej porcji szpinaku do kieszonek. Zawinąć w boczek i piec w 180 stopniach przez 30 minut.
ps. resztę szpinaku wykorzystuję do makaronu.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/02/piers-kurczaka-nadziana-szpinakiem.html