Wykonanie
Kolejne podejście do produkcji domowych
wędlin. Muszę nieskromnie przyznać-kolejne udane :-)Naprawdę polecam, jest wyborna!

Gotowana i pieczona ogonówka z
chiliSkładniki:2 kg ogonówkiMarynata:2 litry
wody10 łyżeczek
soli2 suszone
papryczki chili4 ząbki
czosnku2
liście laurowe4
ziela angielskiełyżka
cukru2 łyżeczki
majerankułyżeczka
majonezułyżeczka
gorczycyłyżeczka
kminkułyżeczka
ostrej papryki1/2 łyżeczki
pieprzu1/2 łyżeczki
pieprzu cytrynowegoPrzygotowanie:Składniki marynaty zagotować w dużym garnku i wystudzić. Następnie włożyć umytą i obwiązaną ogonówkę nadmiar tłuszczu można wyciąć) i zostawić na noc.Na drugi dzień ugotować
mięso w marynacie przez 45-60 minut, obracając mniej więcej co 15 minut. Zostawić w wodzie, aż wystygnie.Następnie wstawić nagrzać piekarnik do ok. 200 stopni, włożyć wystudzone i polane częścią marynaty
mięso i wyłączyć piekarnik. Zostawić do wystudzenia się piekarnika.**Pieczenie można pominąć.