Wykonanie

Cudowna
sałata, która równie dobrze sprawdza się jako dodatek do dania głównego jak i samodzielne danie. Wystarczy dodać do niej grillowany
ser halloumi lub kawałki podsmażonego wcześniej
łososia czy plastry
wołowiny i mamy przepyszny i zdrowy lunch.Przyznam szczerze, że przez ostatnie tygodnie robiłam ją na okrągło. I nie zamierzam przestawać!Potrzebujesz:4 średnie
pomidory pokrojone w ósemki0,5
ogórka pokrojonego w paski po usunięciu środkowej części5 łyżek
natki pietruszki1 łyżeczka
mięty1 łyżeczka
koperku1 duże
awokado1
granatsałata,
roszponka,
szpinak proporcje wg uznania2 łyżki
płatków migdałowychSos:6 łyżek
oliwy2 łyżki soku wyciśniętego z
cytryny2 łyżeczki
miodu1 zgnieciony ząbek
czosnkuSól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Mieszamy składniki sosu w słoiku.Na suchej patelni podgrzewamy
płatki migdałów aż będą zrumienione (kiedy zaczną pachnieć są ok).Na dużym talerzu lub w misce układamy
sałaty i
szpinak, przykrywamy
pomidorami,
ogórkami,
awokado, posypujemy pestkami
granata i
ziołami. Na koniec polewamy sosem i dodajemy
płatki migdałowe.Efekt:


Inspiracja: hemsleyandhemsley.tumblr.com