ßßß
składniki* 4 ziemniaki* 200 g cukinii* 1/4 czerwonej papryki* 1/2 papryczki chili* 1 pęczek grubego szczypioru* 1 pęczek natki pietruszki* 1 ząbek czosnku* 1 cebula* 2 jajka* 3 łyżki mąki pszennej (najlepsza mąka sojowa)* 1 łyżeczka soli* pieprzSposób wykonaniaWarzywa umyć, osuszyć, obrać.Cukinię zetrzeć na najgrubszej tarce do jarzyn, ziemniaki zetrzeć na średniej tarce, a cebulę i czosnek na najdrobniejszej.Z papryczki chili usunąć nasiona i pokroić w drobną kosteczkę, paprykę pokroić w cienkie paski, szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić.Wszystkie warzywa razem wymieszać, dodać jajka, mąkę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z sosem pieprzowym lub innym ulubionym sosem.Sos pieprzowy przepis tutaj.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.