Wykonanie
składniki* 4
ziemniaki* 200 g
cukinii* 1/4
czerwonej papryki* 1/2
papryczki chili* 1 pęczek grubego
szczypioru* 1 pęczek
natki pietruszki* 1 ząbek
czosnku* 1
cebula* 2
jajka* 3 łyżki
mąki pszennej (najlepsza
mąka sojowa)* 1 łyżeczka
soli*
pieprzSposób wykonaniaWarzywa umyć, osuszyć, obrać.
Cukinię zetrzeć na najgrubszej tarce do jarzyn,
ziemniaki zetrzeć na średniej tarce, a
cebulę i
czosnek na najdrobniejszej.Z
papryczki chili usunąć nasiona i pokroić w drobną kosteczkę,
paprykę pokroić w cienkie paski,
szczypiorek i
natkę pietruszki drobno pokroić.Wszystkie warzywa razem wymieszać, dodać
jajka,
mąkę,
sól,
pieprz i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z sosem
pieprzowym lub innym ulubionym sosem.Sos
pieprzowy przepis tutaj.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.