Wykonanie
            Zaczynamy robić się nudne, ale kolejny raz chcemy zachwalać lato za jego cudowne skarby. Zawsze z niecierpliwością czekamy na moment, gdy na targach i w przydomowych ogródkach zaczną się pojawiać 
młode warzywa. To one nadają nawet najprostszym danią wyjątkowości i świeżości lata. Jedną z naszych ulubionych letnich zup jest zacierkowa. My przygotowujemy ją tylko na warzywach (bez dodatku 
mięsa), ale jeśli wolicie możecie zrobić ją na wywarze z 
kurczaka, czy bardziej tradycyjnie na żeberkach. Polecamy jednak wypróbowanie opcji bez 
mięsa, jest ona równie smaczna, a dużo mniej kaloryczna i zdrowsza.

Składniki:- litr 
wody- 4-5 pokrojonych 
młodych marchewek- 2 pokrojone 
młode pietruszki- kilka posiekanych liści 
pora- posiekana 
natka pietruszki- 
seler naciowy- 5 
młodych ziemniaczków pokrojonych na kawałki- 2 łyżeczki Kucharek Gold- szczypta 
soli- pół łyżeczki 
pieprzu ziołowego PrymatDo zacierek- połowa 
jajka- szklanka 
mąkiSposób przygotowania:

1. Do garnka wrzucamy pokrojone: 
marchewki, 
pietruszki, 
pora, 
selera i 
ziemniaki.2. Dodajemy kucharka, 
pieprzu i 
soli.3. Gotujemy przez pół godziny. (jeśli robicie 
wywar na 
mięsie to godzinę.)4. Następnie z 
jajka i 
mąki zagniatamy zacierki i wrzucamy je powoli do zupy.5. Gotujemy jeszcze przez 10 minut.6. Nalewamy i posypujemy 
natką.

Smacznego!