ßßß
Sposób przygotowania biszkoptu:1. W misce miksujemy: masło, cukier, cukier waniliowy, jajka.2. Następnie w drugiej misce łączymy: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao. Potem powoli przesypujemy te składniki do pierwszej miski i miksujemy na najniższych obrotach.3. Na koniec dodajemy jogurt i barwnik. Dokładnie mieszamy.4. Przekładamy do wysmarowanej masłem tortownicy i pieczemy przez 40-60 w temperaturze 180 stopni. (Przed wyjęciem sprawdzamy drewnianym patyczkiem, czy biszkopt jest już gotowy.5. Po wyłączeniu piekarnika, biszkopt powinien poleżeć w uchylonym na ¾ piekarniku około godziny, gdyż jak zbyt gwałtownie zmieni temperaturę to opadnie.6. Gdy biszkopt jest całkowicie ostudzony to przekrajemy go na trzy blaty i przekładamy kremem. Następnie obkładamy go masą cukrową i ozdabiamy (Możecie zrobić też wersje bez masy).Składniki potrzebne do kremu:-250 g słodkiej śmietanki 36%- 250 g serka typu Philadelphia-500 g mascarpone-1 szklanka cukru pudruSposób przygotowania kremu:1. W pierwszej misce ubijamy na sztywno śmietankę z ¾ szklanki cukru pudru .2. Następnie w drugiej misce łączymy: mascarpone, serek typu Philadelphia i resztę cukru. Ucieramy mikserem przez 3 minuty.3. Na koniec łączymy śmietankę z serową masą i ubijamy przez około minuty mikserem na najwolniejszych obrotach.