ßßß

SKŁADNIKI:BISZKOPT4 jajkaszklanka maki tortowejszklanka cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki oliwyKREM3 bułki kajzerki2,5 szklanki mleka1/2 szklanki cuckru pudrucukier wanilinowy100g. wiórków kokosowych1 margaryna'FARSZ' :DWybieramy ulubione słodycze osoby dla której jest tort, w moim wypadku to były korsarze kokosowe, m&m's, skittlesy, lizak, cukierek truflowy, jakieś kwaśne żelki i to co widać wyżej na zdjęciu.+ do posypania tortu polecam jakąś kolorową posypkę, najbardziej polecała bym konfetti cukrowe kolorowe, jesli jednak nie bd mieć dostępu jak ja wybierzcie posypkę cukrową ma najbardziej intensywne kolory.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Żółtka oddzielić od białek. make przesiać z proszkiem przez sitko. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać łyżkę mąki, łyżkę oleju, jedno żółtko i delikatnie wymieszać. Powtarzamy czynność jeszcze 3 razy aż wszystkie produkty znikną. Mase wlewamy do pół okrągłej formy, pieczemy ok.40-50min pamiętając by sprawdzać biszkopt patyczkiem. Przez pierwsze 20min nastawić piekarnik na 170 resztę pieczemy w 140 stopniach.Takich biszkoptów szykujemy dwa.Mleko zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i wydrążonym środkiem z bułek. Zblenderować to aby nie było grudek. Dodać wiórka kokosowe. Wystudzone zmiksować z masłem. Wsadzić do lodówki.Oba biszkopty wyrównujemy, odcinamy górę by były prościutkie, wydrążamy środek jak na zdjęciu wyżej. Do dolnego biszkoptu wsadzamy wszystkie cukierki, na brzegach wyłożyć krem. Na to kładziemy drugi biszkopt jak pokrywę. Cały torcik pokryć równo lub 'artystycznie' nierówno kremem. Posypać posypką, wbić świeczkę białą na środek i cieszyć się szczęściem drugiej osoby.SMACZNEGO!