Wykonanie
Na początek szybkie przeprosiny za brak przepisów, ale ostatnio było ciężko z czasem ... Wynagrodzić to chce czymś słodkim, zaskakującym, a przede wszystkim czymś, co możecie podarować komuś, kto jest dla was ważny. Ja tą okazje własnie miałam i mojej przyjaciółce na 20 urodziny zrobiłam tort niespodziankę. W końcu liczy się gest i włożone
serce. Niestety za jakoś zdjęć muszę przeprosić, ale telefon to jednak nie lustrzanka.


SKŁADNIKI:
BISZKOPT4
jajkaszklanka
maki tortowejszklanka
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
oliwyKREM3
bułki kajzerki2,5 szklanki
mleka1/2 szklanki
cuckru pudru
cukier wanilinowy100g.
wiórków kokosowych1
margaryna'FARSZ' :DWybieramy ulubione
słodycze osoby dla której jest tort, w moim wypadku to były korsarze
kokosowe, m&m's, skittlesy, lizak,
cukierek truflowy, jakieś kwaśne żelki i to co widać wyżej na zdjęciu.+ do posypania
tortu polecam jakąś kolorową posypkę, najbardziej polecała bym konfetti
cukrowe kolorowe, jesli jednak nie bd
mieć dostępu jak ja wybierzcie posypkę
cukrową ma najbardziej intensywne kolory.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Żółtka oddzielić od
białek.
make przesiać z proszkiem przez sitko.
Białka ubić na sztywno z
cukrem, dodać łyżkę
mąki, łyżkę
oleju, jedno
żółtko i delikatnie wymieszać. Powtarzamy czynność jeszcze 3
razy aż wszystkie produkty znikną. Mase wlewamy do pół okrągłej formy, pieczemy ok.40-50min pamiętając by sprawdzać
biszkopt patyczkiem. Przez pierwsze 20min nastawić piekarnik na 170 resztę pieczemy w 140 stopniach.Takich
biszkoptów szykujemy dwa.
Mleko zagotować z
cukrem,
cukrem wanilinowym i wydrążonym środkiem z
bułek. Zblenderować to aby nie było grudek. Dodać
wiórka kokosowe. Wystudzone zmiksować z
masłem. Wsadzić do lodówki.Oba
biszkopty wyrównujemy, odcinamy górę by były prościutkie, wydrążamy środek jak na zdjęciu wyżej. Do dolnego
biszkoptu wsadzamy wszystkie
cukierki, na brzegach wyłożyć krem. Na to kładziemy drugi
biszkopt jak pokrywę. Cały torcik pokryć równo lub 'artystycznie' nierówno kremem. Posypać posypką, wbić świeczkę białą na środek i cieszyć się szczęściem drugiej osoby.SMACZNEGO!
