Wykonanie
Składniki Ciasto:2 szklanki
mąki,1,5 szklanki
cukru,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,6
żółtek ,6 łyżek
oleju,3/4 kostki
margaryny,2 łyżki
kakao,2 łyżki
wiórków kokosowych,1/2 szklanki suchego
maku,czerwony
kisiel.Przygotowanie:Utrzeć
margarynę,
olej,
żółtka i
cukier.Dodać
mąkę z
proszkiem do pieczenia a na koniec pianę z
białek.Ciasto podzielić na 4 części.Do 1 dodać
kakaoDo 2
wiórki kokosoweDo 3
makDo 4
kisielCiasto wylewamy na blachę na przemian paskami, tak by z 4 różnych mas powstało jedno kolorowe ciasto.Pieczemy w piekarniku tak jak
biszkopta. około 180* C przez 30-40minMasa serowaSkładniki:70 dag
sera,4
jajka,1,5 szklanki
cukru,3/4 kostki
margaryny,2 budynie
śmietankowe1/2 szklanki
mleka.Przygotowanie:
Ser,
jajka,
cukier,
margarynę zmiksować i zagotować.Dodać
budyń rozrobiony w
mleku,gotować aż zgęstniejeCiasto przekroić na pół( jak na tort), na dolną warstwę wyłożyć gorący
ser. Drugą warstwę ciasta odwrócić tak, aby paski były w innym położeniu. Całość polać polewą i udekorować według uznania.