Witam :)!Długo nic nie dodawałem, przepraszam. Praca, praca, praca... Dzisiaj zebrałem się i wykonałem zajebisty (naprawdę!) sos do ryżu. Jest to przepis bardzo prosty i zawsze wychodzi :).Składniki:puszka ananasów1 papryka czerwona1 duża cebula5 łyżek ketchupu1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżka octuspirytusowego1 łyżka mąki ziemniaczanejolej0,5 kg filetów z kurczaka1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka kurkumy1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka pieprzuziołowegoolejPrzygotowanie:Na rozgrzaną patelnię wlej trochę oleju i go dobrze rozgrzej. Następnie wrzuć pokrojoną w grubą kostkę paprykę i cebulę. Podsmażaj przez 5 minut i wrzuć pokrojonego ananasa i podsmażaj kolejne 5 minut. NIE WYLEWAJ SYROPU Z ANANASA. Do tego syropu dodaj ketchup, sos sojowegoocet i mąkę. Dokładnie wybełtaj. Do podsmażonych warzyw wlej mieszaninę. Jeżeli sos wyjdzie zbyt gęsty, wlej pół szklanki wody. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu od momentu zagotowania.Na osobnej patelni podsmaż kurczaka pokrojonego w dowolny sposób z przyprawami. Gotowego kurczaka dodaj do sosu, zagotuj i podgrzewaj całość na małym ogniu jeszcze przez 3 minutki. Smacznego! :)