Wykonanie

Czasem dzień trzeba osłodzić. Stąd na naszym
stole zagościły puchate,
bananowe racuszki w towarzystwie
czekolady :). Było pysznie i do tego słodkawy zapach unoszący się w domu bezcenny :) Dlatego przepis polecam serdecznie i zachęcam do "racuchowania" tej jesieni :).Skadniki:2
banany najlepiej mocno dojrzałe1
jajo od kur z wolnego wybiegu1 czubata łyżka
mąki ziemniaczanej5 łyżek
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
napoju ryżowego lub zwykłego
mleka2 łyżki
cukru nierafinowanego lub
mioduPrzygotowanie:1.
Banany myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki i blendujemy.2. Do bananowej masy dodajemy pozostałe składniki:
cukier,
mąki,
proszek do pieczenia,
jajo i
napój ryżowy i mieszamy łyżką do połączenia skłądników.3. Tak przygotowaną masę odstawiamy na około 10 minut.4. Następnie nagrzewamy patelnię i smażymy racuszki z obu stron na brązowy kolor (można je smażyćć na
oleju lub bez niego wybór należy do was).Racuszki są naprawdę pyszne, inspirację do ich wykonania znalazłam na blogu "z
cukrem pudrem".