ßßß
Czasem dzień trzeba osłodzić. Stąd na naszym stole zagościły puchate, bananowe racuszki w towarzystwie czekolady :). Było pysznie i do tego słodkawy zapach unoszący się w domu bezcenny :) Dlatego przepis polecam serdecznie i zachęcam do "racuchowania" tej jesieni :).Skadniki:2 banany najlepiej mocno dojrzałe1 jajo od kur z wolnego wybiegu1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej5 łyżek mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki napoju ryżowego lub zwykłego mleka2 łyżki cukru nierafinowanego lub mioduPrzygotowanie:1. Banany myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki i blendujemy.2. Do bananowej masy dodajemy pozostałe składniki: cukier, mąki, proszek do pieczenia, jajo i napój ryżowy i mieszamy łyżką do połączenia skłądników.3. Tak przygotowaną masę odstawiamy na około 10 minut.4. Następnie nagrzewamy patelnię i smażymy racuszki z obu stron na brązowy kolor (można je smażyćć na oleju lub bez niego wybór należy do was).Racuszki są naprawdę pyszne, inspirację do ich wykonania znalazłam na blogu "z cukrem pudrem".