ßßß
Składniki: (na około 8-10 sztuk):1 jajko200 ml. mleka150 g. mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia60 g. cukru2 bananyłyżka masła
Przygotowanie:W dużej misce wymieszaj mikserem mleko z jajkiem i cukrem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj do uzyskania gładkiej i gęstej konsystencji.Obierz banana i pokrój go w dość cienkie plastry (około 0,5 cm). Dodaj do masy. Całość wymieszaj łyżką.Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej łyżeczkę masła.Nakładaj na patelnię 2 łyżki ciasta. Na każdym placuszku powinno znaleźć się 4 plasterki banana.Smaż na średnim ogniu. Gdy na powierzchni pancakesa pojawią się pęcherzyki, przekręć go na drugą stronę i smaż do uzyskania rumianego koloru.Gotowe posyp cukrem pudrem.
Smacznego!