Wykonanie
Na parapecie w kuchni smętnie leżały mocno dojrzałe
banany, na które nikt już nie miał ochoty. Nienawidzę marnować jedzenia, więc powstały te sympatyczne i bardzo puszyste placuszki. Są mocno
bananowe, delikatne i przede wszystkim błyskawiczne :)

2 średnie mocno dojrzałe
banany1 średnie
jajo1 kopiasta łyżka
mąki ziemniaczanej5 łyżek (z górką)
mąki pszennej3 łyżki
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
soku z cytryny1 łyżka
mlekadowolne dodatki
Banany dokładnie rozgniatamy (robiłam to blenderem), dodajemy
jajo,
mąki,
cukier,
mleko, proszek,
sok z cytryny i miksujemy wszystko na gładką masę. Odstawiamy na 10 minut.Smażymy na niewielkiej ilości
oleju lub bez, na złoto. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
