2 piersi z kurczakaMarynata:pół czerwonej paprykipół pomidorasok z 1/3 cytryny2 łyżki posiekanej bazyliizmiażdżony ząbek czosnkuszczypta papryki suszonejpieprzsólNadzienie:po kawałku papryki czerwonej, żółtej i zielonej1/4 cebulipół łyżeczki oreganoodrobina suszonego czosnkuDodatkowo:smakowa kasza kuskus (u mnie smak grillowanych warzyw)Sos:3 łyżki jogurtu naturalnegopół łyżeczki francuskiej musztardyłyżeczka posiekanej pietruszkiPaprykę i pomidor zetrzeć na tarce-sam miąższ. Dodać posiekaną bazylię i pozostałe składniki marynaty.Piersi oczyścić z błonek i tłuszczu. Rozkroić w poprzek nie przecinając do końca. Włożyć do marynaty co najmniej na godzinę.Papryki i cebulę pokroić w słupki (ja cebulę pokroiłam w kostkę). Posypać oregano i czosnkiem, wymieszać. Ja odstawiłam nadzienie żeby przeszło przyprawami na czas marynowania mięsa.Pierś układamy na folii aluminiowej (rozciętą stroną do dołu), na niej nadzienie i zawijamy. Polewamy resztą marynaty.Następnie owijamy szczelnie folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.Kaszę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Kiedy kasza będzie już gotowa, podgrzewamy ją w rondelku i przy pomocy foremki układamy na talerzu.Składniki na sos wymieszać i polać nim kuskus.